Zonnepanelen

Bij Cor Olie Recreatie begrijpen we dat kamperen voor sommige mensen meer is dan alleen een vakantie – het is een manier van leven. Voor degenen die graag zelfvoorzienend willen kamperen, is zonne-energie een ideale oplossing. Wij bieden uitsluitend A-kwaliteit zonnepanelen en regelaars aan, die indien gewenst direct kunnen worden aangesloten op uw bestaande systeem.

Elke kampeerder is uniek, en daarom streven we ernaar om maatwerkoplossingen te bieden die perfect aansluiten op uw specifieke behoeften. Na een grondig overleg stellen we een passende offerte op, zodat u nooit zonder energie komt te zitten tijdens uw avonturen in de natuur.

Om u een beter inzicht te geven in hoe zonne-energie kan worden toegepast in uw kampeerervaring, laten we u graag een rekenvoorbeeld zien:

Rekenvoorbeeld

Apparaat Vermogen Uren aan Verbruik
2 lampen 15 Watt 30 Watt 3 90 Wh
Waterpomp 60 Watt 0,5 30 Wh
Televisie 50 Watt 2 100 Wh
Radio 10 Watt 5 50 Wh
Gem. Dag. Verbr.     270 Wh

Zodra het totale verbruik bekend is, helpen we u bij het kiezen van het juiste zonnepaneel. De grootte van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in het Piek Watt Vermogen, dat het vermogen aangeeft dat een zonnepaneel per uur levert onder ideale omstandigheden.

Hoewel we in Nederland zelden ideale omstandigheden hebben, komt het gemiddelde daglicht tussen maart en oktober overeen met ongeveer 4 uur perfecte omstandigheden. Dit betekent dat de gemiddelde dagopbrengst van een 75 Watt paneel ongeveer 300 Wh is, wat voldoende zou zijn voor ons rekenvoorbeeld.

De gemiddelde dagopbrengst van een 75 Watt paneel is dan 75 x 4 uur = 300 Wh.
In ons rekenvoorbeeld zou een 75 watt paneel voldoende zijn.

Type paneel Watt-uur/dag
75 watt 300
100 watt 400
130 watt 520

Of u nu kiest voor een 75, 100 of 130 Watt paneel, bij Cor Olie Recreatie helpen we u graag om uw kampeerervaring te verrijken met betrouwbare zonne-energieoplossingen.