Caravan belading

Goed en veilig op reis met een juist beladen caravan

Controleer het registratiebewijs van uw caravan. Daarop kunt u lezen wat het maximumgewicht van uw caravan mag zijn.
De kogeldruk mag veelal niet meer bedragen dan tussen de 50 en 75 kilogram. Dit kunt u meten met een gewone weegschaal of met een speciaal daarvoor bestemde disselweger.
Twijfelt u over het totaalgewicht van uw combinatie, rijd dan langs bij een afvalbrengstation met weegbrug bij u in de buurt. Vaak kunt u daar tegen een kleine vergoeding uw caravan en de gehele combinatie wegen.

Alle kleine gewichtjes samen maken sneller dan u denkt een enorm totaalgewicht. Wees dus kritisch op wat ├ęcht mee moet.
Stop zware spullen zoveel mogelijk in de auto. Toch in de caravan? Leg ze dan zoveel mogelijk op de vloer en niet in de kastjes. Plaats ze ter hoogte van de as(sen) en links en rechts goed verdeeld.
Gebruik de bovenste kastjes alleen voor kleding. Kook- en keukengerei stopt u in de onderste kastjes. Wikkel daar een handdoek of beddengoed omheen om rammelen en beschadigen te voorkomen.

Zorg dat alles goed vast staat en niet kan gaan schuiven.Iedere liter water betekent een extra kilo laadgewicht. Het waterreservoir vult u dan ook het best pas op de plaats van bestemming of slechts voor een klein deel.

Fietsen mee?

Fietsen mee voor een fietstocht, of een fietsje om een brood bij de bakker te halen is natuurlijk erg handig en leuk!
Laat u, voordat u besluit een fietsenrek te plaatsen, eerst goed informeren door onze technici. De positie van het fietsenrek, en het gewicht van de fietsen kunnen erg van invloed zijn op de keuze voor de juiste plaats en het type fietsenrek. Daarnaast is niet iedere caravan geschikt voor ieder type fietsenrek.Houd u rekening met het feit dat het gewicht van elektrische fietsen hoger is dan het gewicht van een normale fiets. Dit kan zeker van invloed zijn op de juiste positie en het type fietsenrek!

Tip

Verwijder voor u vertrekt eerst de losse onderdelen aan uw fiets zoals fietstassen, zadelhoezen, vlaggetjes, fietscomputers en degelijke. Deze onderdelen kunt u tijdens de reis gemakkelijk verliezen. Dit is, naast dat dit gevaarlijke situaties kan opleveren, erg zonde!