Construct anti-diefstal

AUTODIEFSTAL VOORKOMEN? CONSTRUCT ANTI-DIEFSTAL SLOTEN!

voor auto’s, bedrijfsauto’s en campers

Inbraak met diefstal tot gevolg wordt een steeds groter probleem bij auto’s. Het is algemeen bekend dat het dievengilde eenvoudig de deuren open krijgt en eventuele elektronische alarmsystemen kan omzeilen.

Het merk Construct is sinds 1991 gespecialiseerd in mechanische diefstal beveiliging, om diefstal van uw (bedrijfs)auto en camper te voorkomen met een ‘versnellingspook-slot’.

Doordat onze producten permanent en onverbrekelijk gemonteerd worden met afbreekbouten en volledig mechanisch zijn (dus niet te omzeilen) adviseren en/of verplichten vele verzekeraars onze anti-diefstal sloten.

Waarom mechanische diefstal beveiliging

Helaas zijn campers tegenwoordig steeds vaker het doelwit van diefstal.

Dit komt o.a. doordat afgelopen jaren steeds meer landen tot de EU behoren en daarmee ook de grenzen zijn komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat auto’s steeds makkelijker onopgemerkt de grens over kunnen.

Tevens wordt het op vakantie gaan met de camper steeds populairder. Doordat de camper-opbouw bestaat uit een kunststof opbouw, inclusief deuren en ramen (voor gewichtbesparing), is het voor het dievengilde niet moeilijk om de camper binnen te komen.

Wellicht gaat u ervan uit dat de (standaard) af-fabriek alarmsystemen voldoende zouden zijn om uw camper te beveiligen. Helaas is afgelopen jaren gebleken dat dit níet het geval is. Het dievengilde is tegenwoordig in staat om met speciale apparatuur (bijvoorbeeld een laptop met speciale software) de complete elektronica van het voertuig te ‘hacken’. Hiermee kunnen zij de autodeuren ontgrendelen, eventuele alarmsystemen uitschakelen en zelfs de auto starten. Dit alles zónder het nodig hebben van een autosleutel.De Construct versnellingsbakslot is volledig mechanisch en maakt op geen énkele manier onderdeel uit van de elektronica. Het systeem heeft een eigen sleutel, die je met de hand moet omdraaien om te ver-/ontgrendelen.

Construct werkt anders!

Om diefstal te voorkomen werkt Construct op géén enkele manier met elektronica, zodat deze ook niet te beïnvloeden is. Het slot is volledig mechanisch en voorzien van een seperate (gecodeerde) sleutel welke handmatig omgedraaid moet worden om te ver-/ontgrendelen.

Hoe werkt Construct

Het anti-diefstalslot van Construct is gebaseerd op het niet meer kunnen bedienen van de versnellingspook*. Het blokkeert de beweegbare delen van de versnellingspook en wordt met speciale breekbouten gemonteerd op solide chassispunten van de auto.

Bij handgeschakelde voertuigen is de pook geblokkeerd in de achteruit-stand. Bij automaten vergrendelt het systeem de “P” (parkeerstand).

* Bij sommige voertuigen is het alleen mogelijk om een stuuras slot te plaatsen, zoals bij de Fiat Ducato comfort-matic automaat..

Gebruik in de praktijk

In de praktijk beveiligt u uw auto door een simpele handomdraai. Met de speciale sleutel vergrendelt u het Construct slot en maakt u het ook weer open. U hoeft niet bang te zijn dat het slot uw auto ontsiert of dat het andere toepassingen in de weg zit.

Daarom: voorkom diefstal in een handomdraai met Construct!

Niet voor niets heeft de (Construct) mechanische diefstal beveiliging de voorkeur t.o.v. (elektronische) alarmsystemen. Veel verzekeraars adviseren en/of verplichten deze mechanische beveiliging zelfs!

Wellicht valt uw camper buiten de verplichting-eis (heeft te maken met de nieuwwaarde / taxatiewaarde, informeer hierover bij uw verzekeraar), maar alsnog is het raadzaam om een Construct slot te laten inbouwen, ondanks dat u (goed) verzekerd bent. U wilt toch niet dat uw eigendom, waarvoor u hard voor heeft gewerkt, zomaar gestolen wordt met alle financiële en emotionele gevolgen van dien?

Toepassingen Construct

De Construct sloten bieden de hoogst haalbare beveiliging van uw voertuig.

Het is een stand-alone systeem; onafhankelijk van het computersysteem van het voertuig.

De producten zijn:

√ Verkrijgbaar voor (bijna) iedere auto, bedrijfsauto en camper
√ Leverbaar voor handgeschakelde en automatische versnelling
√ Stand-alone systemen; Construct werkt volledig zelfstandig
√ Eenvoudig in gebruik en ontsiert het voertuig niet
√ Vrij van onderhoud en storingen
√ Een relatief lage investering

Garantie

De producten van Construct zijn onderhoudsvrij en zeer betrouwbaar bij dagelijks gebruik en bij iedere temperatuur. Daarom geven wij een garantie van 5 jaar. Voorwaarde is wel dat het systeem door een professional is ingebouwd. Bij aanschaf van het slot krijgt u twee gecodeerde sleutels en een Security Card. Een duplicaat van een sleutel kunt u uitsluitend krijgen op vertoon van deze kaart en het registratieformulier. Zo bent u optimaal beschermd.

Certificering:

De meest verkochte Construct sloten zijn gecertificeerd en geclassificeerd in de klasse VbV/SCM – MP03 (Mechanische Protectie, voertuiggebonden). Hiermee heeft u de zekerheid dat de Construct sloten aan de hoogste eisen voldoen. In veel gevallen eisen de verzekeraars dan ook om een VbV/SCM-certificaat te overleggen van het ingebouwde Construct slot.

De ‘Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging’ (SCM, onderdeel van Kiwa) houdt zich hoofzakelijk bezig met alles wat met beveiliging van voertuigen te maken heeft, in samenwerking met het VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit).

Hierbij behoort ook (goed)keuringen, classificering en certificering van beveiligingssystemen.

De Construct sloten worden in opdracht van SCM getest door SKG-IKOB (voorheen TNO Homologations). Tevens ondergaan de Construct sloten jaarlijkse nakeuringen, waarbij getest wordt of de Construct sloten aan de genormeerde kwaliteit voldoen én ondergaan deze sloten een aantal specifieke ‘aanval testen’, waarbij geprobeerd wordt om de sloten te kraken.

Om deze jaarlijkse nakeuringen mogelijk te maken, verzoeken SCM en SKG-IKOB ons om door hun bepaalde type Construct sloten aan te leveren aan hen.

Tot nu toe, is dit SCM / SKG-IKOB én de dievengilde dit niet gelukt!

Het hele proces, van ontwikkeling tot en met productie, wordt continu zeer streng gecontroleerd.

Dankzij de hoge kwaliteit van het productieproces, zijn de Construct producten afgelopen jaren bekroond met een aantal Europese onderscheidingen / certificeringen:

  • Certificaat SCM / Kiwa (Nederland specifiek)
  • SKG-IKOB (voorheen: TNO Homologations)
  • De ingebouwde sloten hoeven niet jaarlijks SCM herkeurd te worden
  • ISO 9001:2000
  • ISO / TS 16 949:2002
  • Certificaten van het Instituut voor “Road en Motor Transport”
  • Certificaat 8SD goedkeuring van technische bekwaamheid
  • TÜV certificering

Het Construct slot wordt ter plaatse bij ons ingebouwd door een gecertificeerde monteur.